BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Upplev Europa till fots
Allt från lätta turer till mer ansträngande äventyr
Upplevelseresor - Start  
 

Vandringsvecka Slovenien Vattenvandring

 

Program

Som namnet antyder handlar denna tur om vatten i sin renaste form. Du vandrar längs kristallklara bäckar och under vattenfall till gömda källor och turkosa alpsjöar. Rekommenderas för fotoentusiaster.

Lämplig för vandrare med genomsnittlig kondition.

Turens höjdpunkter:
Bledsjön med dess kyrka på ön
Radovljicas medeltida centrum
Vintgar Gorge i Triglav National Park
• Rester av befästningar från första världskriget vid Isonzofronten
Socas floddal

Tillbaka

 

Skidresor

Vandringsresor
Resmål
Reseberättelser
Cykelresor
Vinresor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Policy & resevilkor
Kontakta oss med e-mail
 
 
Dag 1

Resdag

 

Ni hämtas vid flygplatsen och körs till hotellet i Radovljica inte långt från Bled.

Radovljica är en liten historisk stad med en fint återställd medeltida stadskärna, ett slott med två intressanta museer och en trevlig piazza.

19.30 Middag på hotellet
 

I samband med middagen, eller om ni anländer sent, vid frukost dagen därefter, träffar ni vår lokale representant för att få material och en genomgång inför vandringarna. Då har ni också möjlighet att ställa frågor och diskutera arrangemangen för transfer till flygplatsen innan hemresan.

Dag 2

Radovljica - TALEZ HILL - Bled,  13 km

08.00 Frukost
09.00 Du startar din första vandring från torget i stan. En kort stigning från punkten där de två Sava floderna flyter samman tar dig upp till Jelovicaplatån. detta är en populär promenad bland lokalbefolkningen, mest för att det finns en stor picknick plats att njuta av god mat och kall öl medsvepande vyer över Karawankerna.
ca 13.00 Lunch
 

 

Vägen till Bled leder dig sedan längs den lugna, skuggiga floden Sava Bohinjka.

Ditt hotell har fantastisk utsikt över sjön och riktigt bra mat och vin baserat på lokala produkter.

19.30 Middag
Dag 3

Bled - Radovna dalen - Vintgar klyftan - Bled 14 km

08.00 Frukost
09.00

 

 

Dagens promenad tar dig genom dalar och över ängar.

Du körs via Radovna dalen till början av den fantastiska 1,6 km långa Vintgar klyftan som Radovna floden ristat 150 m djupt ned i berget. Leden går längs en gångväg på träbroar genom ravinen. Du går längs och över en serie forsar och mini vattenfall som dundrande genom ravinen och kulminerade vid vattenfallet Sum.

 
ca 13.00 Lunch
 

Turen går sedan vidare till den världsberömda Bled sjön via den vackra Katarinakyrkans utsiktsplats.

19.30 Middag
Dag 4

Bled - Koprivnik - Straža - Lake Bled - Lake Bled 15,5 km

08.00 Frukost
09.00 Idag kan du ta en skön promenad kring Bledsjön. Bled är en världsberömd stad vid stranden av en vacker alpsjö och en av Sloveniens mest populära turistattraktioner. Besök klostret på ön och förundras över det utsmyckade gyllene altaret, ring på kyrkklockan och önska - kan det bli verklighet. Slottet på en klippa högt över sjön är också väl värt ett besök, liksom kaféerna inne i stan med sina berömda bakelser. 
ca 13.00 Lunch
 

 

En kort panorama promenad kan tas till byarna Kupljenik och Bela. Härifrån har man den bästa utsikten över sjön, kyrkan och slottet.

En tur upp till Osojnica för den klassiska vykortsbilden här till vänster är ett måste innan man går hem för att njuta hotellets spaanläggning, goda lokala mat och viner. Vi rekommenderar varmt att äta 4-rätters med middag tillhörande vinpaket.

19.30 Middag
Dag 5

Bled - Bovec 9 km

08.00 Frukost
09.00

 

 

På morgonen transporteras du med bil till utgångspunkten för dagens promenad - ingången till Moznica River Canyon.

Landskapet du kommer att gå igenom med de omgivande bergen var en gång skådeplatsen för många strider under första världskriget. Flera bittra sammandrabbningar utkämpades här mellan det österrikiska kejsardömet och italienarna.

ca 13.00 Lunch
 

Leden passerar resterna av många en gång mäktiga befästningar.

19.30 Middag
Dag 6

Bovec - Virje - Bovec 13,5 km

08.00 Frukost
09.00 Den sjätte dagen bjuder på bergsängar och skogspromenader. En avkopplande promenad tar dig till staden Bovec - adrenalinets huvudstad i Slovenien, där temat för oss är rent vatten.

En liten bäck med en hopplöst uttalbart namn, Gljun, matas av den stora underjordiska världe som utgör av Kanins kalkstensberg. Beroende på väder och årstid kan man få se  dess vatten falla i ett 10 meter högt vattenfall innan det rinner ut i floden Soca .

ca 13.00 Lunch
 

Vägen tillbaka till Bovec tar dig genom breda ängar fyllda med sommarens blommor. I bakgrunden ser du "Sloveniens Matterhorn" Mt. Svinjak (bilden ovan).

19.30 Middag
Dag 7

Bovec - Zmuklica Canyon - Kluze - St. Lenart Kyrka - Bovec 14 km

08.00 Frukost
09.00

 

Den sista dagen tar dig till "drottningen av alpernas vatten" - den smaragdfärgade Soča floden. Dess hisnande färger har bländade många vandrare och vattensportmänniskor i århundraden. Fräscha upp dig med ett bad i någon av de grunda dammarna.

ca 13.00 Lunch
 

Fortsätt sedan vidare mot fästningen Kluze. Byggt för mer än ett sekel sedan för att blockera vägen till södra Österrike, har den överlevt alla efterföljande krig och är nu ett imponerande anti-krigsmuseum.

19.30 Middag
Dag 8

Hemresedag

 
07.00 Frukost
 

Normalt har man lite tid under förmiddagen innan hemresan. Passa på att koppla av eller titta runt lite i Bovec - adrenalinets huvudstad.

Transfer till flygplatsen i lagom tid innan avfärd.

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka

 

Grönmarkerade måltider ingår i resans pris, middagar dock bara om ni beställt halvpension (vilket vi rekommenderar).
Lunch äter man på små trevliga restauranger längs vägen.
All dryck betalas av resenärerna själva.